«1000 грн за вакцинацію» можна буде отримати готівкою: кому і коли

«1000 грн за вакцинацію» можна буде отримати готівкою: кому і коли

Українці зможуть отримати «1000 грн за вакцинацію» готівкою. Громадяни, які не мають смартфонів і не користуються додатком Дія, зможуть подати звернення вже навесні або влітку.



Альтернативний офлайн-режим видачі коштів буде реалізований з квітня до вересня 2022 року. Про це йдеться у постанові Кабміну.

Над механізмом вже почали працювати у Міністерстві цифрової трансформації України. Його мають реалізувати вже цього року.



Зазначимо, раніше українцям дозволили оформляти підписку на газети та журнали на «ковідну» 1000 грн. Зробити це можна онлайн через національного поштового оператора «Укрпошта».

Що ще змінили у програмі єПідтримка



єПідтримка розширюється

Держпрограма виплат повністю вакцинованим громадянам постійно розширюється. Наприклад, окрім можливості оплатити газети та журнали, українцям дозволили купувати за «ковідну» тисячу спорттовари, а також оплачувати освітні послуги.

Ще кілька новацій вже затвердили, але вони ще не запрацювали. Йдеться про такі зміни:

  • з 28 лютого дозволяється оплата комунальних послуг за кошти єПідтримки (але лише для українців 60+ або з 1-2 групою інвалідності);
  • з 14 березня розпочнуться виплати додаткових 500 грн тим, хто одержав бустерну дозу вакцини від COVID-19.

Як оформити єПідтримку?

  • Відкрити спеціальну картку в одному з банків-партнерів, для цього необхідно стати клієнтом банку;
  • оновити програму Дія;
  • перейти в меню «Послуги» та вибрати єПідтримка;
  • подати заявку та чекати на зарахування коштів.

Українці також можуть витратити «тисячу від Зеленського» на книги, квитки до театрів, кінотеатрів або концертів, квитки на літаки та потяги (тільки в межах країни). А також на абонементи до фітнес-клубів або відвідування спортзалів.

Залиште свій коментар