Мовний конфлікт українок стався в автобусі у Варшаві: харків’янка побила дівчину з Володимира зі словами “Не панімаю вашу ванючюю мову”

Мовний конфлікт українок стався в автобусі у Варшаві: харків’янка побила дівчину з Володимира зі словами “Не панімаю вашу ванючюю мову”

Відео опублікували у спільноті “Твій Володимир”. На кадрах видно, що одна з жінок, російськомовна, скаржиться, що її нібито то “вчепились в голову”. На що інша жінка, україномовна, каже, що та побила її доньку, і поліція зніматиме побої.



Скандал через мову стався між двома українками

“Я не панімаю вашу ванючюю мову”, – сказала 51-річна жінка з Харкова. Вона конфліктувала із 19-річною жителькою Володимира, що у Волинській області. Як зазначає ресурс, дівчина просила трохи підняти спинку сидіння, але агресивно налаштована жінка не реагувала і, зрештою, почала голосно виказувати невдоволення, що вона “нє панімаєт хахловскої мови”. Також харків’янка сказала, що “нє будєт рєагіравать на ету гавнамову”.

Матір дівчини на вулиці пояснила харків’янці, що “гавномова” – це якраз мова, на якій розмовляє жінка. Також вона додала, що батько дівчини – військовий, який вже третій рік захищає Україну, і, зокрема, таких, як ця жінка. Більше того, він тривалий час знаходиться саме на Харківському напрямку. У пабліку додали, що дівчина написала заяву до поліції, зняті побої.



Мовний скандал в Одесі: що відомо

В Одесі знову спалахнув мовний скандал: це сталось 24 серпня, у День незалежності. Персонал та власниця закладу харчування відмовилися обслуговувати клієнтку українською. Дівчина хотіла поїсти в кафе, але там робітники розмовляли тільки російською, заявляючи, що державної не знають, пишуть Новини.LIVE з посиланням на TikTok.

Інцидент стався на одеському пляжі. Працівниця закладу свою відмову аргументувала тим, що вона одеситка і змінювати щось через “запад” не збирається. “Я одесітка. Всю жізнь тут жіву. Я із-за запада нічєго мінять не собіраюсь. Гаваріть на вашем язікє я не буду”, – сказала жінка.



Після цього продавчиня відправила клієнтку до власниці закладу. Вона сказала, що дівчина може піти до підприємиці й сказати, щоб та її звільнила. Тим часом власниця закладу заявила, що робітники кафе не зобов’язані розмовляти українською і говорять як їм зручно. Дівчина вказала на грубе порушення Закону України про державну мову та хамське ставлення з боку персоналу закладу. Дівчина також попросила книгу скарг, але її їй не надали.

Залиште свій коментар