Український депутат покаявся за хабар і віддасть мільйон гривень на ЗСУ

Український депутат покаявся за хабар і віддасть мільйон гривень на ЗСУ

Посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми.



Вищий антикорупційний суд затвердив угоду про визнання винуватості колишнім депутатом Тернопільської обласної ради Олегом Щиголем у справі про хабар та оштрафував його на 68 тисяч гривень, заборонивши обіймати певні посади протягом 2 років. Про це повідомляє “Українська правда” з посиланням на ВАКС та Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Депутат повністю визнав свою вину

“27 серпня 2024 року ВАКС ухвалив вирок на підставі угод про визнання винуватості у справі стосовно депутата обласної ради, обвинуваченого в одержанні 15 тис. грн неправомірної вигоди від військовослужбовця ЗСУ за сприяння у виділенні матеріальної допомоги для лікування”, – ідеться у повідомленні.



В інформації правоохоронців не названо ім’я фігуранта, але за даними “Української правди”, йдеться про викритого у березні Олега Щиголя. За вироком суду, його визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.

Враховуючи, що депутат вчинив нетяжкий злочин, своїми діями не заподіяв збитки державі, повністю визнав свою провину та щиро кається, суд призначив йому покарання у виді максимального штрафу, передбаченого санкцією статті, а саме 68 тис. грн та позбавив права обіймати посади в органах влади та місцевого самоврядування строком на 2 роки, зазначають прокурори.



За умовами угоди, обвинувачений беззастережно визнав свою винуватість в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні та зобов’язався перерахувати на підтримку Збройних сил України грошові кошти в розмірі 405 тис грн.

Що вже передав на ЗСУ депутат-порушник

Крім того, на виконання інших умов угоди, до її затвердження обвинувачений придбав та передав до 4 механізованого батальйону Окремої президентської бригади інтерактивну панель SMART Board GX165-V3 у кількості 1 шт. та перерахував кошти на підтримку Збройних сил України у розмірі 500 тис грн, повідомляють у ВАКС.

Нагадаємо, що в березні 2024 року військова контррозвідка Служби безпеки України спільно з НАБУ викрила на корупції депутата Тернопільської облради, який за сумісництвом був головою постійної комісії з питань бюджету. За даними слідства, в січні 2024 року посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми.

Залиште свій коментар