Трагедія на Заході України: поліцейський застрелив свого підлеглого

Трагедія на Заході України: поліцейський застрелив свого підлеглого

На Волині командир взводу застрелив правоохоронця. Від отриманих травм чоловік помер на місці події.



У Ковельському районі під час конфлікту між двома правоохоронцями 29-річний командир взводу застрелив 20-річного поліцейського, Про це повідомляють “Волинські новини”.

Стрілянина на Волині: поліцейський не вижив

“Трагедія сталася близько 3.30 ранку 25 серпня на території опорного пункту зведеної бригади правоохоронного органу у Ковельському районі”, – інформує видання.



За попередніми даними, у 29-річного командира взводу виник словесний конфлікт з 20-річним правоохоронцем, після чого командир вистрілив у правоохоронця. Від отриманих травм той помер на місці події.

Видання зазначає, що командира вже затримали. Йому повідомили про підозру за ч.1 ст.115 КК України – умисне вбивство. Також до суду подали клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу.



Розстріл поліцейських на Вінниччині: деталі

Раніше під час комендантської години у Гайсинському районі патрульні зупинили автомобіль, в якому перебували двоє чоловіків. Під час перевірки документів вони відкрили вогонь.

Від отриманих поранень загинув рядовий поліції інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (Бершадь) Гайсинського райуправління Максим Зарецький.

Згодом знайшли автомобіль, яким пересувалися підозрювані у вбивстві поліцейського. Також разом із ним виявили боєприпаси. Пізніше в Одеській області правоохоронці затримали чоловіків. Підозрювані, двоє військових, 52 та 26 років, батько та син, уродженці Вінницької області.
Підозрюваним у нападі на поліцейських — 52-річному Валерію Василаке та 26-річному Віталію Василаке — обрали запобіжний захід: тримання під вартою на два місяці без права внесення застави. Адвокат 26-річного Віталія Василаке подав апеляцію. Скаргу розглянули у Вінницькому апеляційному суді, але запобіжний захід залишили без змін.

Крім того, працівники ДБР затримали одного з військовослужбовців, який сприяв втечі підозрюваних та самовільно залишив військову частину. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Інший військовий обвинувачується у приховуванні злочину (ч. 1 ст. 396 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 3 років.

Залиште свій коментар